Merrild er et kaffemærke der efterhånden har en del år på bagen må man sige. Gennem årerne har de formået at gøre sig kendte for mere end bare kaffe, de har nemlig udviklet flere forskellige design af den ikoniske Merrild kaffedåse. Særligt er der to, nu retro, kaffedåser fra Merrild der er velkendte hos de fleste.
Gamle Merrild kaffedåser

Merrild blev grundlagt af Møller Merrild tilbage 1960 hvor han købte sin første kafferister. Merrild har altid haft fokus på at lave god kaffe til en god pris. De fik stor succes ved at udnytte at få hyldeplads på supermarkederne allerede da de begyndte at dukke op i 1970’erne, og Merrild er stadig på hylderne den dag i dag. I dag er Merrild en del af den større italienske kaffekoncern Lavazza.

Med populariteten begyndte Merrild også at udvide deres sortiment og tilbyde andre ting til deres kunder. På den tid var det meget populært at sælge eller give kaffedåser til dem der købte kaffen, så de havde noget god opbevaring til deres kaffe. Det blev til forskellige dåser fra Merrild hvoraf nedenstående er nogle af de mest ikoniske.

Denne firkantede Merrild kaffedåse måler 22 cm i højden, 12 cm i bredden og 9 cm i dybden.

På den første dåse til kaffe herover kan man se et finere beklædt kaffeselskab og på dåsen er selvfølgelig Merrild velkendte logo der siger Merrild Kaffe og på den tid brugte man også pigen der serverede kaffen, som en del af logoet.
Præcis denne dåse med selskabet på findes i flere forskellige udgaver, men større eller mindre forskelle. Det har i mange år været og er nu en meget populær retro kaffedåse.

Denne runde cylinderformede Merrild kaffedåse måler 17 cm i højden og 11 cm i diameteren.

Denne dåse fortæller tydeligt noget om hvad Merrilds strategi var, og det var god kaffe, men til en endnu bedre pris. Derfor står der “kvalitetskaffe til engrospris”, som var en betegnelse for at det var noget af det billigste man kunne få som privat forbruger. Det ses også at denne dåse er noget ældre, men en tidlig udgave af logoet.

Køb brugte Merrild kaffedåser

Den eneste måde du i dag kan få fat i en Merrild kaffedåse på er ved at købe den brugt. Det kan du gøre flere steder hos antikforhandlere eller online. Det er aldrig til at vide om du kan finde nogle, men leder du ikke finder du heller ikke.

Hvis du gerne vil finde en Merrild kaffedåse, så vil jeg anbefale dig at starte på de store brugt markedspladser:

  • Gul og Gratis
  • DBA

Finder du ikke noget her, er næste skridt at søge hos online antik og brugt forhandlere. De kan ligge inde med alverdens ting og sage, herunder er et par hvor jeg tidligere har set Merrild kaffedåser til salg:

  • Igen-brugsen
  • Loppesamleren
  • Husetrath
  • Nostalgihuset

Det er meget muligt at du ikke kan finde en Merrild kaffedåse, da de er lidt sjældne. I det tilfælde kan du så overveje om du vil trøste dig selv med en nyere kaffedåse lavet i et retro look.