Rigtig mange danskere benytter sig af kaffebønner til deres kaffebrygning om morgenen. Umiddelbart har man ikke en fornemmelse af at kaffebønner bliver for gamle og begynder at rådne, men kaffebønner kan godt blive for gamle.

Det bliver dog ikke for gammelt på samme måde som andre fødevarer der kan begynde at rådne og mugne. Læs mere om kaffes holdbarhed herunder.

Kaffebønners holdbarhed

Det der sker når kaffe bliver for gammelt er ikke det samme der sker med en banan når den bliver for gammel, kaffe rådner ikke. Derimod mister kaffebønner smag, aroma og kvalitet hvis det får lov til at stå for længe.

Holdbarheden bevares fint hvis kaffen opbevares i lukket luftæt originalindpakning eller lufttætte kaffedåser. Generelt beholder kaffen sin kvalitet bedre hvis du sørger for at den opbevares:

  • Mørkt
  • Tørt
  • Køligt
  • Lufttæt beholder/emballage

Hvis du fx bare opbevarer kaffebønnerne i din pose du har købt dem i, så forkortes holdbarheden betydeligt og vil begynde at blive kedelig efter 2 ugers tid.

Malet kaffes holdbarhed

Men kan malet/formalet kaffe så blive for gammelt? I princippet kan man sige det samme gælder for formalet kaffe, men i og med 

Hold holdbarheden med en kaffe beholder

Kaffe over dato

Når du køber kaffe online eller i et supermarked vil der altid være en “bedst før”-dato på kaffeposen. Denne dato er pålagt af sundhedsstyrelsen, og der skal være en sådan dato på alle fødevarer i Danmark.

Heldigvis er det