Podcast er det hurtigst voksende lydmedie i øjeblikket og er du kaffeentusiast, så skal du ud og finde nogle podcasts om kaffe at lytte til. Du behøver ikke selv lede i det uendelige, for i denne artikel præsentere jeg dig for de 4 bedste podcasts om kaffe.
Du skal være opmærksom på at der kun er en dansk podcast om kaffe, og resten af dem jeg kommer omkring her i artiklen er på engelsk.

Smagen af kaffe

Det eneste danske podcast kun om kaffe. Er du mest til danske podcast er det dette podcast om kaffe du skal lytte til, for alle de andre podcast jeg kommer til at nævne er på engelsk. Med det sagt, så betyder det bestemt ikke at Smagen af kaffe er et dårligt podcast.

Podcastet er lavet af Therese Brøndsted, som er uddannet i levnedsmiddel videnskab og sensorik. Hendes erfaring og viden række dog længere ned i kaffens verden hvor hun er kaffesmagsdommer og selv rister kaffe. Over all handler det om hvordan du bliver bedre til at lave kaffe og lærer at smage ordentlig på kaffen, så du kan skelne god kaffe fra dårlig kaffe.
Coffee sprudgecast

Sprudge er et stort engelsk medie kun om kaffe og de har på et tidpunkt taget det helt naturlige skridt at udvide deres medie med en podcast. Den podcast hedder altså Coffee sprudgecast og handler ligesom deres hjemmeside kun om kaffe. På deres hjemmeside har de alt fra en shop til et kort over hvor du finder god kaffe til deres eget årlige award show.

Mest interessant af alt er dog deres podcast hvor de har interviews og samltaler om kaffe i lange baner. Du bliver klogere, har det sjovt og får inspiration til din kaffebrygning fremover.

Coffee Jobs

Fra nogle rimelig generelle og informative podcasts til en af de mest nørdede podcasts om kaffe der findes. Denne podcast er ikke for begyndere, faktisk er den som titlen antyder for der arbejder eller gerne vil arbejde i kaffeindustrien, hvad end det er med produktion, ristning eller som barista.

Værten i denne podcast er tidligere baristaverdensmester James Hoffman og han snakker om alle de små detaljer ved kaffebrygning og især hvordan du bruger det i dit arbejde som barista. Til tider interviewer han også andre kendte kaffe personligheder, hvor der ofte kommer virkelig interessante detaljer frem.

Coffee Awesome

Her er vi tilbage til et informativt podcast om kaffe og det er virkelig god information man får om kaffe i Coffee Awesome podcasten. Måske er den så informativ og vellykket fordi kvinden bag er journalist der har viet sit liv til kaffe. Kommunikationen og forståelsen er i hvert fald i top når du lytter med.

Værtinden interviewer mange forskellige og kendte personligheder fra kaffeindustrien og bringer også sine egne erfaringer i spil, som hun har fra Nordic Barista Cup og sin nuværende rolle som ejer af kafferisteriet Supersonic Coffee i San Fransisco.

Alle disse kaffe podcasts kan du finde i din podcast app eller hvor du ellers høre podcasts. Det gælder f.eks. iTunes eller Android Podcasts, Podimo osv.

Er du i øvrigt til mere avanceret kaffebrygning, men har ikke tiden til at udforske alle de ting de snakker om i podcasts herover, så kan du anskaffe dig en fuldautomatisk espressomaskine der laver fremragende kaffe helt automatisk, du skal bare sætte den igang.