Udgangspunktet for siden var i sin tid kaffedåser, men siden da har vi udvidet med en blog hvor vi skriver om alt der har med kaffe at gøre. Især har vi prioriteret at have fokus på miljørigtig brygning og bæredygtig kaffe, og det har jeg også i denne artikel.
Filterkaffe er stadig blandt en af de foretrukne metoder at brygge kaffe på, både i private hjem og på arbejdspladser. Normalt anvendes et papirfilter, som ryger direkte i skraldespanden og aldrig ser skyggen af kaffebrygning igen. Der findes alternativer til papirfiltre, som kan genanvendes igen og igen og sørge for en langt mere bæredygtig kaffebrygning.

Stof kaffefilter i bomuld

Det billigste og efter min mening bedste alternativ til papir kaffefiltre er et kaffefilter af bomuldsstof. Et af denne type kaffefiltre kan erstatte flere tusinde af de almindelige papirfiltre. Prisen er også god, så du spare endda også penge ved at købe et genanvendeligt kaffefilter i stof.

Alt efter hvor meget kaffe du drikker og hvor god du er til at rengøre kaffefiltret af bomuld, så burde det holde 1-års tid som minimum. Du kan læse mere om hvordan du rengøre det og vedligeholder det i lang tid længere nede. Nu kan du istedet tjekke et genanvendeligt kaffefilter ud fra Simpelt.dk som ikke koster mere end 35 kr.
Køb kaffefilter

Rengøring og vedligeholdelse

Rustfrit stål kaffefilter

Der bliver også lavet kaffefiltre i rustfrit stål, som på samme måde som kaffefiltret i bomuld kan genanvendes igen og igen. Det er også billigere i længden, men min erfaring siger mig at kaffefiltre af stof laver langt bedre kaffe ligesom de er bedre at anvende til pour-over kaffe.

Ifølge Green Genious som har markedet mest populære kaffefilter af stål, kan det holde i op til 3 år eller hvad der svare til 3000 kaffebrygninger. Det har selfølgelig også betydning om du rengøre det og tørre det korrekt, samt hvor ofte du bruger det. Det koster godt nok også mere en bomuldfiltret, men taget holdbarheden i betragtning bliver det nok nogenlunde samme pris.

Køb kaffefilter her

Rengøring og vedligeholdelse

Sy selv kaffefilter

Den sidste mulighed du har for at få dig selv et genanvendeligt kaffefilter er at lave det selv. Et kaffefilter i bomuld kan du nemlig også selv sy og det bliver endnu billigere en alle de andre alternativer her på siden, da prisen på selve stoffet er meget lav.

Du skal dog sørge for at købe noget stof i god kvalitet, uden farve og andre kemikalier, og gerne økologisk, da det jo skal anvendes til noget du skal drikke.

Anmeldelse

Det helt store spørgsmål er jo så hvordan det er at anvende disse kaffefiltre, når man nu har gjort et i noget tid. Det har jeg gjort med den genanvendelige bomuldskaffefilter og jeg må sige jeg er godt tilfreds.

Jeg har nu snart anvendt kaffefiltrene i 1 års tid og rengjort dem både i vaskemaskine og i kogevand i en gryde og det fungere super med rengøringen i forhold til at få de gamle olier ud. Jeg vil anbefale at man gør det hver 14. dag hvis man bruge det hver dag ellers kan man godt nøjes med at gøre det lidt sjældnere. Du kan på billedet herunder se hvordan mine kaffefiltre ser ud.

Godt nok er de ikke så hvide som da jeg fik, men det betyder ingenting for smagen af kaffen. Nu glæder jeg mig bare til at prøve et kaffefilter af stål, så jeg også kan anmelde det for dig i denne artikel.

Giv gerne dit besyv med i kommentarfeltet herunder, hvis du har prøvet at anvende et af ovenstående kaffefiltre.