Når vi er nede og mangler et energiboost, så er det ofte enten kaffe el. energidrik vi tyr til, men er det ene egentlig sundere end det andet? Hvad er forskellen på de to, bliver meget klogere på det her i artiklen.
Generelt må kaffe siges at være sundere end energidrik, medmindre du putter store mængder sukker i din kaffe? Sukker er alligevel værre end koffein og så længe du kun indtaget kaffe i rimelige mængder, så er du ikke i fare for at være usund – noget forskning siger endda at der kan være positive ting ved indtagelse af kaffe.

Hvor meget koffein er der i en kop kaffe i forhold til en energidrik?

Der er lidt mere end dobbelt så meget koffein i kaffe end der er i energidrik. Sammenligner man kaffe med Coca Cola, så er der ca. 4x så meget koffein i kaffe end der er i alm. cola.

Der er altså ingen tvivl om at der er mere koffein i kaffe end både energidrik og cola, men omvendt er der mere sukker i energidrik og cola. Du kan se præcis hvor meget koffein der er i de 3 drikker herunder.
Hvor meget koffein er der i kaffe?

I kaffe er der 85 mg koffein pr. 125 ml. Det kan variere alt efter kaffen, hvor stærk den er, hvilket bønner der er brugt osv. Der sammenlignes pr. 125 ml. da det svare til en normal kop kaffe.

Hvor meget koffein er der i energidrik?

I energidrik er der 40 mg koffein per 125 ml. Der kan variere fra energidrik til energidrik, men der er regler for hvor meget koffein der maksimalt må være i en energidrik og det er 32 mg pr. 100 ml, svarende til 40 mg pr. 125 ml.

Hvor meget koffein er der i cola?

I cola er der ca. 20 mg koffein pr. 125 ml. Det er i Coca Cola og indholdet kan igen variere fra cola til cola.

Hvad er mest usundt, kaffe el. cola?

Kaffe er sundere end cola, selvom koffeinindholdet er mere end 4x så højt. Det skyldes at der er en masse sukker i cola som der ikke er i kaffe og så kan kaffe også have, ifølge forskning, nogle positive effekter på helbredet, selvom det ikke er endegyldigt bevist at det skulle opveje de negative ting ved at drikke kaffe.

Alt i alt gør kaffe ikke den store skade hvad vi ved af og vi har trods alt indtaget koffein i over 5.000 år. Så så længe du indtager det i begrænsede mængder er det helt fint. Så længe du ellers har en sund og varieret kost, som du kan sikre dig med en sund måltidskasse, så kan du ifølge sundhedsstyrelsen godt indtage op til 400 mg koffein om dagen.